SELAMAT DATANG KE LAMAN INI

ASSALAMUALAIKUM....Terima kasih kerana mengunjungi blogger saya ini...sudi kiranya membaca catatan dari minda seorang guru bimbingan dan kaunseling. Semoga apa yang dipaparkan dapat membantu anda dalam menjalani kehidupan seharian. Apa yang baik datangnya dari ALLAH SWT, manakala yang buruk itu datangnya dari kelemahan saya sendiri..FIKIR...................FIKIRKAN...........DAN FIKIRAKANLAH

DOAKU....

"Wahai Tuhanku, lapangkanlah bagiku dadaku; dan mudahkanlah bagiku tugasku; dan lepaskanlah simpulan dari lidahku, dan kurniakanlah aku ilham dari sisi-Mu agar apa yang ku kongsikan di sini terletak dalam redha-Mu; dan peliharalah penulisan ini, serta si penulisnya, juga pembacanya agar kami sentiasa taat pada perintahMu dan tidak gentar dalam menegakkan agama-Mu."

Islamic Widget

Islamic Clock

Ahad, 20 Disember 2009

Pelajar Bermasalah

Kelmarin saya menerima satu sms dari seorang pelajar peerempuan tingkatan 4...girl ni ada masalah...tak perlulah saya menceritakan masalahnya dengan terperinci. Cukuplah saya seorang je yang tahu. Cuma istilah kesian dan sedih dengan tindakan yang telah dibuatnya. Dalam sesi kaunseling dengan menggunakan sms ini saya dapat menyelami serba sedikit masalah yang dialaminya. Dalam hal ini..saya berpendapat keluarga perlulah memainkan peranannya..Anak-anak memerlukan perhatian mereka.Bagi girl dan remaja yang membaca blog saya ini perlulah mempunyai tahap KEIMANAN dan JATI DIRI yang kuat. Janganlah terperdaya dengan pujukan rakan-rakan sebaya. Kelak badan akan BINASA.
Kepada remaja dan para pelajar..gunakan masa cuti ini dengan sebaik mungkin. Jangan jadikan BUDAYA melepak ini satu amalan. Isikan masa cuti ini dengan perkara-perkara yang berfaedah.InsyaAllah dimusim persekolahan nanti saya akan cuba membantu girl ini menyelesaikan masalahnya nanti .

Tiada ulasan:

Catat Ulasan